В Таїланді планують збудувати найбільший у світі плавучий сонячний парк потужністю 2,7 ГВт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Таїланді планують збудувати найбільший у світі плавучий сонячний парк потужністю 2,7 ГВт

Енергетика
561
Таїланд планує побудувати найбільший у світі плавучий сонячний парк, щоб забезпечити електроенергією другу за величиною економіку Південно-Східної Азії та збільшити частку чистої енергії в країні.
Про це пише RenewableEnergyWorld.
Державний орган з виробництва електроенергії Таїланду (EGAT) до 2037 року планує розмістити 16 сонячних електростанцій загальною потужністю понад 2,7 ГВт на дев’яти водосховищах. Будівництво плавучих сонячних електростанцій ведеться в рамках плану переходу Таїланду на відновлювані джерела енергії.
Розміщення сонячних електрсотанцій на поверхні існуючих резервуарів ГЕС означає, що EGAT не доведеться вкладати великі кошти в інфраструктуру. Плавуча сонячна ферма підключиться до тих же мереж і поліпшить продуктивність гідроелектричної станції, згладжуючи перепади напруги в періоди посух і обміління річок. В майбутньому її обладнають літій-іонними акумуляторами для зберігання надлишків виробленої енергії.
Вісім із запропонованих проектів більш ніж удвічі перевищують за розміром найбільшу на сьогодні плавучу сонячну електростанцію – китайський проект на 150 МВт в провінції Аньхой. Найбільшою в Таїланді стане станція на греблі Сірікіт, яка повинна почати роботу в 2035 році. Її потужність складе 325 МВт.
Тендер на реалізацію першого проекту відкриється через два місяці. Брати участь зможуть як тайські, так і іноземні компанії. Держава виділить $ 63 млн на будівництво плавучої сонячної ферми на 45 МВт на греблі Сіріндхорн на півночі країни. Почати роботу перша станція повинна вже в наступному році.
За матеріалами:
EcoTown
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас