На в'їзді авто у центр Таллінна планують заробляти 70 мільйонів євро на рік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На в'їзді авто у центр Таллінна планують заробляти 70 мільйонів євро на рік

Світ
160
Спрямований до Європейської комісії “Державний план у сфері енергетики та клімату до 2030 року” серед 54 заходів передбачає введення в Таллінні податку на в’їзд у центр міста для автомобілів до 2021 року.
Про це повідомляє газета Postimee.
За підрахунками, проведеними міністерствами навколишнього середовища та економіки у вересні минулого року, підтримка системи в робочому стані й адміністрування обійдеться в 13 млн євро на рік, а передбачуваний дохід від надходження податку становить 73 млн євро на рік.
Завдяки податку сподіваються знизити щільність руху в години пік і таким чином скоротити пов’язані з заторами витрати. Крім того, це має вплинути на вибір і поведінку учасників руху, завдяки чому повітря в місті стане чистішим.
Водночас ці плани можуть стати реальністю лише тоді, коли будуть розроблені більш ефективні за часом та фінансами альтернативи особистого транспорту – наприклад, трамваї між районами Таллінна і найближчими волостями або велосипедні доріжки між центром міста і передмістям”, пояснив керівник відділу енергетики міністерства економіки Тімо Татар (Timo Tatar).
Незважаючи на те, що компетентні особи в Естонії стверджують, що введення в столиці податку на автомобільні затори поки що не перебуває навіть на етапі планування, цей податок вже внесено в робочу версію державного документа, представленого Європейській комісії.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас