ЄС хоче заблокувати список юрисдикцій, які не борються з відмиванням грошей — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС хоче заблокувати список юрисдикцій, які не борються з відмиванням грошей

Світ
410
Європарламент і Рада Європейського союзу заявили про намір заблокувати список юрисдикцій, які недостатньо борються з відмиванням грошей і фінансуванням тероризму.
Про це повідомляє Politico.
Як повідомляється, представники 28 країн виступили за скасування списку, який був опублікований 13 лютого. Джерела Politico повідомили, що тиск на країни Євросоюзу здійснюють Сполучені Штати Америки і Саудівська Аравія.
Відзначається, що Вашингтон з самого початку критикував список, оскільки до нього увійшли американські території. Також в США відзначали, що внесені в список країни і території не мали достатньо часу, щоб оскаржити звинувачення і висунути свої аргументи.
Єврокомісар з юридичних питань Віра Йоурова, чиє відомство готувало список, висловила розчарування у зв’язку з позицією Ради Євросоюзу.
Крім того, прихильники списку критикували деякі країни, зокрема, Великобританію, за спроби виключити з нього Саудівську Аравію. У Лондоні подібні звинувачення заперечують. Однак джерела Politico стверджують, що король Саудівської Аравії дійсно звертався до Ради ЄС з проханням переглянути позицію Єврокомісії.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас