В українських судах можуть з'явитися сучасні холи у форматі "open space" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В українських судах можуть з'явитися сучасні холи у форматі "open space"

Казна та Політика
275
У Мінрегіоні також підкреслили необхідність впровадження в будівлях і приміщеннях судів обов’язкового безбар’єрного доступу для всіх груп маломобільного населення.
Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України оновлює державні будівельні норми з проектування судів і планує вивчити доцільність проектування в цих установах публічного простору (холів, вестибюлів, вхідної групи тощо) у форматі “open space”.
Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе на своїй сторінці в Facebook. “Сьогодні на формат відкритого простору без стін і перегородок, так званий “open space”, переходять більшість державних та інших адміністративних установ. І це правильно, адже так вони стають більш відкритими та прозорими у своїй діяльності для людей. Публічний простір судів теж може бути таким. Зараз ми плануємо вивчити міжнародний досвід, де і як це вже працює у світі”, – написав він.
Парцхаладзе також підкреслив необхідність впровадження в будівлях і приміщеннях судів обов’язкового безбар’єрного доступу для всіх груп маломобільного населення, зокрема, людей з інвалідністю, а також створення умов для відвідувачів з маленькими дітьми – спеціальних дитячих кімнат або ігрових зон (так званих “baby room”).
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас