Facebook стежить за потенційно небезпечними користувачами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Facebook стежить за потенційно небезпечними користувачами

Фондовий ринок
314
На початку 2018 року користувач Facebook опублікував повідомлення з погрозами на адресу одного співробітника компанії.
Про це CNBC розповів колишній співробітник служби безпеки Facebook.
Незабаром після цього він був заарештований, оскільки соцмережа допомогла правоохоронним органам визначити його місце розташування.
Користувач погрожував не безпосередньо, а написав щось на кшталт «завтра всі вони заплатять». Проте цього вистачило, щоб соцмережа привела в дію свої системи безпеки.
За словами екс-співробітника, Facebook моніторить різні погрози і оперативно реагує на них. Деякі співробітники компанії навіть назвали її “дуже великим братом”.
Інші працівники стверджували, що такий підхід виправданий, оскільки у сфері діяльності Facebook перебуває майже половина населення планети – 2,7 млрд. осіб. А прес-секретар компанії заявив, що служба безпеки існує для забезпечення безпеки співробітників і може усувати ймовірні загрози по відношенню до них. За його словами, служба безпеки ніколи не перевищувала своїх повноважень.
Тім Бредлі, старший консультант Incident Management Group, консалтингової фірми з корпоративної безпеки, додав, що питання безпеки співробітників є пріоритетом Facebook. Як компанія добуває інформацію про погрози – справа друга. Бредлі зазначив, що інші компанії використовують схожий підхід, але тільки у команди Цукерберга є всі засоби власної розробки для відстеження потенційних загроз.
У Facebook є свій «чорний список» під назвою BOLO, куди додають джерела потенційної загрози для співробітників компанії. Він існує з 2008 року, і, як виявилося, в нього іноді вносять людей, яких звинувачують лише у “неналежному спілкуванні” зі співробітниками. Хоча найчастіше це загрози здоров’ю або життю. Виключення ж з цього списку – ще більш рідкісне явище. В цей список можуть потрапити колишні співробітники компанії, підрядники і так далі, а не тільки агресивні користувачі.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас