Uber Eats спровокував дефіцит кур'єрів у Києві — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Uber Eats спровокував дефіцит кур'єрів у Києві

Фондовий ринок
3426
Вихід на ринок глобальних монстрів послуг доставки підняв оклади київських кур’єрів. У вересні минулого року галасу наробила іспанська служба Glovo, яка заявила про початок роботи в українській столиці. А в січні 2019-го масла у вогонь підлив Uber Eats.
За даними OLX, минулого місяця столичним роботодавцям знадобилося вдвічі більше кур’єрів, ніж в грудні 2018-го. Зараз молодим людям з салатовими рюкзаками на спині пропонують середню зарплату 17,5 тис. грн./міс. Це вдвічі більше, ніж в середньому по ринку.
Максимальна зарплата співробітників, що займаються доставкою в Uber Eats, в залежності від способу пересування може досягати 20 тис. грн. Для тих, хто використовує особистий транспорт протягом восьмигодинного нормованого робочого дня передбачена ставка 12 тис. грн.
Якщо ж хтось готовий працювати 50 годин на тиждень, то він може отримувати в місяць 15 тис. грн. При кількості робочих годин на тиждень 60 і більше зарплата може доходити до 20 тис. грн.
У Києві найвищий попит на кур’єрів-водіїв – їх шукають найчастіше, пропонуючи близько 11 тис. грн./міс. Для піших співробітників оплата пропонується менша – 8 тис. грн./міс.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас