У Китаї посилили покарання за нелегальний обмін валют - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Китаї посилили покарання за нелегальний обмін валют - ЗМІ

Світ
629
Влада Китаю внесла поправки до законодавства для посилення покарань за нелегальні операції з купівлі та продажу іноземної валюти.
Про це повідомляє ТАСС з посиланням роз’яснення Верховного народного суду і Верховної народної прокуратури КНР.
Нелегальні угоди з іноземною валютою, що перевищують за своїм загальним обсягом 5 мільйонів юанів (близько 741,6 тисячі доларів), або отримання від подібних операцій незаконного прибутку понад 100 тисяч юанів (близько 14,8 тисячі доларів) тепер будуть вважатися тяжким злочином. Подібні проступки будуть каратися тюремним ув’язненням терміном до п’яти років і штрафом, який буде перевищувати суму незаконного збагачення до п’яти разів. Однак в особливо тяжких випадках термін позбавлення волі може бути збільшено.
Як вказується в репортажі, влада пішла на ці заходи для підтримки стабільності у фінансовому секторі і на національному ринку іноземної валюти. Наразі в Китаї проходить кампанія по боротьбі з тіньовим банківським сектором.
У 2016 році правоохоронні органи розкрили 380 злочинних співтовариств, які надавали незаконні банківські послуги загальним обсягом понад 900 мільярдів юанів (близько 133,3 мільярда доларів за чинним курсом).
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас