Українські газові компанії готуються до тестування експорту газу в Європу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українські газові компанії готуються до тестування експорту газу в Європу

Енергетика
520
Українські газові компанії готуються протестувати експорт до Центральної Європи після того, як в 2018 році більш ніж удвічі знизилися тимчасові тарифи “Укртрансгазу” на транспортування природного газу для точок входу і виходу, повідомляє міжнародне консалтингове агентство ICIS.
За інформацією агентства, деякі компанії планують на експорті в Угорщину і Словаччину вивчити готовність українського оператора системи передачі “Укртрансгаз” і митних режимів до нових видів операцій.
“Укртрансгаз” також веде переговори з польською компанією GAZ-SYSTEM, щоб дозволити транзитні потоки через пункт пропуску “Германовичі”. Крім того, українські газові трейдери могли б експортувати в Румунію, в разі, якщо локальний оператор “Трансгаз” створить нову точку приєднання”, – йдеться в повідомленні.
Зазначається, що “Укртрансгаз” також планує впроваджувати послугу із закачування та зберігання європейського газу в українських сховищах, враховуючи дешевші тарифи на транспортування, це дозволить розвинути експортний потенціал України.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас