Договір між "АМПУ" і "Техморгідробуд Миколаїв" на 290 млн грн визнано недійсним — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Договір між "АМПУ" і "Техморгідробуд Миколаїв" на 290 млн грн визнано недійсним

Казна та Політика
219
Сьогодні Господарський суд міста Києва визнав договір між державним підприємством “Адміністрація морських портів України” (далі – ДП “АМПУ”) і ТОВ “Техморгідробуд Миколаїв” на 290 млн грн недійсним.
“Укладений між державним підприємством “Адміністрація морських портів України” (далі – ДП “АМПУ”) і ТОВ “Техморгідробуд Миколаїв” договір на здійснення днопоглиблювальних робіт у портах України вартістю 290 млн грн визнано недійсним”, – йдеться в повідомленні.
Зазначено, що це судове рішення є ще одним прикладом ефективної співпраці детективів і фахівців Юридичного управління НАБУ і прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Адже його прийняття не тільки підтверджує версію слідства про антиконкурентні узгоджені дії з боку посадових осіб ДП “АМПУ” і ТОВ “Техморгідробуд Миколаїв” під час укладання угоди, а й створює умови для подальшого повернення переплачених державним підприємством коштів.
Договір на 290 млн грн є другим з двох визнаних судом недійсними на підставі матеріалів, зібраних детективами в рамках досудового розслідування кримінального провадження за фактами заволодіння в 2015-2017 роках коштами ДП “АМПУ” в результаті закупівель за завищеними цінами послуг щодо днопоглиблення підхідних каналів і акваторій Бердянського і Маріупольського морських портів. Перший договір на суму 712 млн грн визнано недійсним 18 липня 2018 року.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас