В Україну дозволили імпортувати нові авто без ESP - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україну дозволили імпортувати нові авто без ESP - експерт

Технології&Авто
2096
В Україні з 8 січня 2019 року офіційно діє наказ Міністерства інфраструктури України № 561 «Про затвердження Змін до Порядку затвердження конструкції транспортних засобів, їх частин та обладнання» від 23.11.2018.
Про це повідомляє генеральний директор Всеукраїнської асоціації автомобільних імпортерів і дилерів Олег Назаренко.
В Україну з цього дня можна імпортувати нові авто без Electronic Stability System-ESP (системи курсової стійкості авто). Рада раніше дозволила ввезення авто навіть Євро-3, а введення Євро-6 перенесли.
Тому нелогічним є дозвіл на ввезення авто з Євро-3 для одних і заборона на ввезення авто без ESP для інших. Практично всі авто Євро-6 оснащені ESP, a ось багато авто навіть Євро-5 такої системи не мають, тому МІУ просто привела Наказ до реалій України. Також у відповідність до Закону про перенесення введення Євро-6 приведені інші норми Наказу.
«Моя думка: ESP в авто необхідне і система курсової стійкості дозволяє врятувати людям життя, але все повинно бути логічним: не можна одним заборонити ввезення авто без ESP (тобто, реально ввести Євро-6), а іншим дозволити ввезення авто НАВІТЬ Євро-3. Закони повинні бути єдині для всіх!”, – резюмував Назаренко.
За матеріалами:
autonews.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас