Шпек назвав ключові показники зростання економіки країни в 2018 році (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шпек назвав ключові показники зростання економіки країни в 2018 році (відео)

Казна та Політика
466
За результатами 2018 року відзначаються позитивні показники практично за всіма індикаторами: інфляція, курс, діяльність банків.
Які із цих здобутків були найважливішими для країни, розповів голова ради Незалежної асоціації банків України Роман Шпек у програмі “Фінансовий тиждень”.
“Очікуємо зростання ВВП на 3,4%, промислове виробництво зросте на 1,7% порівняно з попередніми результатами – 0,4%, індекс споживчих цін близько 11%, торік було 14,4%, реальні зміни заробітної плати 12,7%. 2% дається на те, щоб утримувати дефіцит державного бюджету” – пояснює Роман Шпек.
Він додає, що структура економіки нашої країни така, що в результаті внутрішньої активності й реалізації своєї продукції на експорт, потрібна закупівля певних товарів імпорту, що призводить до того, що від’ємне сальдо в торгівлі буде 12,5 млрд доларів. І воно збільшилось у порівнянні з минулим роком.
“Вже не може бути відмовкою, що в нас вибори і ми не можемо вживати кроків для покращення підприємницького клімату, для прискорення реформ. Країна приречена на реформи” – додає експерт.
За матеріалами:
Фінансовий тиждень
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас