Нацбанк не бачить ризиків у зв'язку з російськими санкціями до Укрексімбанку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк не бачить ризиків у зв'язку з російськими санкціями до Укрексімбанку

Фондовий ринок
325
Санкції, які Росія ввела з 25 грудня по відношенню до АТ “Укрексімбанк”, не вплинуть на його поточну діяльність.
“Відповідно, Національний банк України не бачить ризиків для роботи банківського сектору, який є достатньо капіталізованим і ліквідним”, – зазначено у відповіді центробанку на запит агентства.
Як повідомлялося, Росія 25 грудня додала в список введених з 1 листопада цього року санкцій Укрексімбанк, СГ “ТАС”, “Центренерго”, “Укроборонпром” і “Укрспецекспорт”, а також ПрАТ “Страхова група “ТАС”, що належить Сергію Тігіпку, ТОВ “Перша логістична компанія” Максима Шкіля та ТОВ “Транспортно-експедиторське підприємство (ТЕП) “Вертикаль” Романа Василевського.
Щодо юридичних та фізичних осіб, що потрапили в список, і підконтрольних їм організацій застосовується блокування безготівкових грошових коштів, цінних паперів і майна на території РФ і заборона на виведення капіталу за межі Росії.
При цьому Мінфін РФ отримав право надавати тимчасові дозволи на проведення певних операцій щодо юросіб, до яких застосовуються спеціальні економічні заходи.

Довідка finance.ua

  • Укрексімбанк, єдиним власником якого є держава, створений у 1992 році. Згідно з даними Нацбанку України, на 1 липня 2018 року за розміром чистих активів (160 129,478 млрд грн) банк посідав 3-е місце серед 83 діючих у країні банків.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас