Експортери нафти уклали нову глобальну угоду - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експортери нафти уклали нову глобальну угоду - ЗМІ

Енергетика
1569
Члени Організації країн-експортерів нафти (ОПЕК) прийшли до попередньої домовленості про скорочення видобутку нафти.
Про це повідомило агентство Reuters з посиланням на одного з делегатів.
ОПЕК досягла в четвер [6 грудня 2018 року] попередньої угоди щодо скороченню видобутку нафти, але ще не визначилася з підсумковою цифрою”, – зазначає агентство.
Нагадаємо, в очікуванні рішення ОПЕК ціни на нафту впали нижче 60 доларів за барель Brent. Раніше міністерський моніторинговий комітет ОПЕК+ рекомендував продовжити дію угоди про обмеження видобутку нафти ще на півроку – до кінця червня 2019 року. Але міністр нафти Оману Мохаммед Хамад аль-Румхі встиг запевнити, що це рішення не остаточне.
Як відомо, угода ОПЕК+, що набрала чинності з 1 січня 2017 року, передбачає зниження нафтовидобутку 24 країнами ОПЕК і низкою країн, що не входять до картелю, на 1,8 млн барелів на добу від рівня жовтня 2016 року. Необхідність в угоді виникла через майже п’ятикратне падіння цін в 2014 році. Його викликало зростання видобутку сланцевої нафти в США.
Угода з початку 2018 року перевиконується на 30-50% через Венесуел, що страждає від кризи, і до квітня надлишок нафтових запасів було ліквідовано. З липня країни ОПЕК+ вирішили заповнити цей недолік і збільшити поставки нафти на 1 млн барелів на добу. Однак уже в кінці вересня міністр енергетики Саудівської Аравії Халід аль-Фаліх заявив, що в 2019 році ринку загрожує перенасичення, і потрібно знизити видобуток.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас