АКБ "Інтерконтинентбанк" отримав довгострокове рефінансування від НБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АКБ "Інтерконтинентбанк" отримав довгострокове рефінансування від НБУ

Кредит&Депозит
248
Інтерконтинентбанк придбав у свій портфель цінних паперів облігації Державного територіально-галузевого об`єднання "Південно-Західна залізниця". Дані облігації відповідають вимогам законодавства, мають вільний обіг на фондовому ринку і мають незалежну оцінку експертів. Користуючись тим, що ці облігації приймаються Національним Банком як предмет застави під забезпечення довгострокового кредиту рефінансування, Інтерконтинентбанк подав заявку на отримання довгострокового рефінансування від НБУ і отримав позитивне рішення Правління НБУ згідно Постанови № 539 від 09.12.2003 року.
15 грудня 2003 року Національний Банк України підписав кредитний договір та договори застави з Інтерконтинентбанком та 17 грудня 2003 року перерахував кошти кредиту рефінансування на рахунок банку.
Довгострокове рефінансування Національний банк України надає тим комерційним банкам, які мають регулятивний капітал не менше ніж 5 млн євро та за умови виконання ними економічних нормативів діяльності. Кредити рефінансування надаються НБУ на термін до трьох років за обліковою ставкою на дату його видачі, розмір якої не змінюватиметься протягом періоду кредитування. Рефінансування надається комерційним банкам з метою підтримання їх довгострокової ліквідності при вкладенні банками коштів в проекти, що зорієнтовані на розвиток внутрішнього ринку продукції, послуг, робіт.
Отримання кредиту рефінансування означає, що Інтерконтинентбанк успішно пройшов перевірку НБУ і банк відповідає вимогам Національного Банку. Інтерконтинентбанк і надалі планує підтримувати проекти розвитку внутрішнього ринку України, вкладаючи кошти в облігації перспективних українських емітентів.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас