Для лівого берега столиці будують потужну електромережу вартістю 164 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Для лівого берега столиці будують потужну електромережу вартістю 164 млн грн

Енергетика
1168
ДТЕК Київські електромережі реалізує новий масштабний проект з будівництва транзитної лінії «ТЕЦ-5 – Славутич-1» і «ТЕЦ-5 – Славутич-2» загальною вартістю 164 мільйонів гривень. Нова високовольтна мережа довжиною 4,5 км пройде через Дніпро і буде змонтована на опорах португальського виробництва.
Про це повідомили на офіційному сайті ДТЕК.
“Нова потужна електромережа буде живити новобудови на Осокорках і допоможе розвантажити значну частину підстанцій на лівому березі. Замість двох електроенергію будуть передавати чотири високовольтні повітряні лінії”, – розповіли у холдингу.
Наразі йде перший етап проекту – установка нових сучасних металевих опор виробництва. Такий тип конструкцій в Києві встановлюється вперше, хоча в країнах ЄС його активно використовують для будівництва високовольтних ліній електропередач. На відміну від бетонних, вони компактніші біля основи і прості в обслуговуванні.
“Позитивний ефект від реалізації проекту отримає весь лівий берег. Також відкриються можливості для реалізації нових інфраструктурних та бізнес-проектів”, – підкреслив Олександр Фоменко, генеральний директор ДТЕК Київські електромережі.
За матеріалами:
Вечірній Київ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас