В Івано-Франківській області СБУ викрила розкрадання зернових на 15 млн гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Івано-Франківській області СБУ викрила розкрадання зернових на 15 млн гривень

Кримінал
242
Співробітники Служби безпеки України викрили розкрадання зернових посадовими особами одного з державних хлібозаготівельних підприємств Івано-Франківської області.
Про це повідомляє прес-служба СБУ.
Як зазначається, правоохоронці встановили, що відповідно до документації на підприємстві повинно зберігатися понад 2 тис. тонн зернових і понад тисячу тонн борошна, які належать ПАТ “Аграрний Фонд”.
Однак в наявності в сховищах було лише 35,5 тонн зерна і 15 тонн борошна. Частина продукції входила в держрезерв країни і її нестача могла створити загрозу дефіциту зернових в разі виникнення надзвичайних ситуацій.
За попередньою інформацією, державні зернові і борошно були протиправно реалізовані керівництвом підприємства приватним структурам. Сума збитків, завданих державі через незаконні розтрати, становить 15 млн гривень.
Під час санкціонованих слідчих дій співробітники СБУ виявили в офісах підприємства фінансово-господарську документацію, в тому числі матеріали щодо руху зерна, які підтверджують протиправну діяльність. Також в квартирах фігурантів справи вилучено реєстраційні документи та печатки держустанови, які нібито вважалися загубленими.
В рамках відкритого кримінального провадження за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин угоди і притягнення до відповідальності інших осіб, які причетні до незаконних дій.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас