Лондонський суд відмовився від справи Приватбанку проти Коломойського — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лондонський суд відмовився від справи Приватбанку проти Коломойського

Фондовий ринок
674
Високий суд Лондона вирішив, що йому не підсудна справа за позовом Приватбанку до його екс-власників Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова.
Про це йдеться у повідомленні Приватбанку, яке є в розпорядженні “Української правди”.
“Незважаючи на те, що суддя визнав, що банк став жертвою масштабних шахрайських дій – на суму приблизно від 329 млн до 1,2 млрд доларів, – він дійшов висновку, що англійський суд не має юрисдикції для розгляду позову банку проти його колишніх акціонерів”, – розповідають у фінустанові.
Згідно з повідомленням, наразі судове рішення не було офіційно винесене, оскільки суддя розглядає питання “щодо суми достатньо обґрунтованої справи банку”, що було подане для розгляду у п’ятницю вранці.
“Це судове рішення є лише першим етапом процесу, та банк має намір оскаржити його”, – йдеться в повідомленні.
Також у банку наголосили, що наразі наказ про заморожування активів Коломойського і Боголюбова залишиться в дії до тих пір, поки Апеляційний суд не почує подальшу заявку банку.
“Зрозуміло, що суддя не сумнівався в тому, що колишні акціонери є відповідальними за багатомільярдні шахрайські дії в банку. Ми будемо продовжувати повернення цих коштів за допомогою судового процесу в Лондоні та віримо, що англійський суд, в кінцевому рахунку, здійснить правосуддя між сторонами”, – цитуються у заяві слова голови правління Приватбанку Петра Крумханзла.
“Неминучим є те, що ці критичні питання щодо юрисдикції, які були оскаржені відповідачами, будуть визначені Апеляційним судом, і ми впевнені, що вони будуть вирішені на користь банку”, – коментує партнер юридичної фірми “Хоган Ловеллс” Річард Льюіс.
За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас