Корупційний скандал у Nissan: голову ради директорів компанії звільнено — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Корупційний скандал у Nissan: голову ради директорів компанії звільнено

Кримінал
553
Керівництво японського автоконцерну Nissan звільнило голову і одного з членів ради директорів, які фігурують у гучному корупційному скандалі.
Як повідомляє японський телеканал NHK, відповідне рішення щодо Карлоса Гона і Грега Келлі було ухвалено 22 листопада на засіданні правління, пише Сьогодні.
Найближчим часом має бути призначений тимчасовий голова ради директорів, яким, швидше за все, буде стане генеральний директор компанії Хірото Саїкава.
Нагадаємо, що японські правоохоронні органи заарештували голову альянсу Renault-Nissan Карлоса Гона 19 листопада за звинуваченням у порушенні місцевого фінансового законодавства.
Як стверджують у поліції, Гон ухилявся від податків, спотворюючи інформацію про власні виплати. У період з 2011 по 2015 рік він занизив інформацію про свої виплати майже на 5 млрд єн (близько 44,4 млн доларів за поточним курсом). У Nissan порушення, у яких звинувачується директор концерну, вже визнали. Внутрішнє розслідування показало, що начальник роками зменшував розмір грошових виплат і витрачав кошти компанії у власних цілях.
Пізніше стало відомо, що в 2010 році він створив венчурну компанію в Нідерландах, через яку купував елітне житло за кордоном, зокрема, в Ріо-де-Жанейро і Бейруті, – яким безоплатно користувався Гон.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас