Нацбанк планує створити майданчик для комунікації з фінтех-компаніями — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк планує створити майданчик для комунікації з фінтех-компаніями

Фінтех і Картки
156
У Національному банку України в майбутньому планують створити майданчик для комунікації з фінтех-компаніями, щоб зрозуміти обсяги і потреби цього ринку.
Про це повідомляє прес-служба НБУ на своїй сторінці у Facebook.
«У майбутніх планах Національного банку – створити майданчик для комунікації з фінтех-компаніями, щоб зрозуміти обсяги і потреби цього ринку, зокрема, щодо нормативних та правових аспектів його регулювання», – йдеться в повідомленні НБУ.
У Нацбанку підкреслюють, що діджиталізація фінансових послуг є ефективним способом підвищення фінансової інклюзії в Україні, що є однією із стратегічних цілей регулятора.
«Сьогодні фінтех-компанії пропонують споживачам широкий спектр рішень – від платежів і аналізу фінансових даних до послуг з кредитування та краудфандінгу. Саме тому Національний банк приділяє значну увагу перспективам розвитку фінансового і банківського секторів з точки зору інноваційних і діджитал-рішень і уважно стежить за тенденціями розвитку фінтех-галузі. Ми вивчаємо досвід інших центральних банків (наприклад, Банку Литви) і вивчаємо український сегмент цього ринку», – сказав директор департаменту платіжних систем та інноваційного розвитку Національного банку Олександр Яблунівський.
Він також додав, що Національний банк працює над імплементацією норм Директиви ЄС PSD2 до українського законодавства у платіжній сфері, оскільки це дозволить підвищити інноваційність і конкуренцію на платіжному ринку, а також посилити захист прав споживачів платіжних послуг.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас