Експорт сільгосппродукції до Саудівської Аравії зріс на 17% - Мінагро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експорт сільгосппродукції до Саудівської Аравії зріс на 17% - Мінагро

Аграрний ринок
244
Експорт сільськогосподарських та продовольчих товарів з України до Королівства Саудівська Аравія з січня по вересень 2018 року збільшився на 17%.
Про це сказала заступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань євроінтеграції Ольга Трофімцева, повідомляє прес-служба Мінагро.
«За результатами січня-вересня 2018 року український експорт на ринок КСА склав 362,9 млн дол. і збільшився майже на 17% порівняно з аналогічним періодом минулого року. При цьому я б хотіла вкотре підкреслити готовність України бути ключовим партнером Королівства Саудівська Аравія в питаннях забезпечення продовольчої безпеки КСА. Тим більше, що, згідно з нашою секторальною експортною стратегією, КСА входить до переліку пріоритетних країн з метою розвитку торговельно-економічних відносин в АПК до 2026 року”, – заявила Трофімцева.
Вона зазначила, що основними товарами українського аграрного експорту на ринку КСА стали зернові культури, рослинні олії, м’ясо та субпродукти. Основним завданням на сьогодні, за словами Трофімцевої, є розширення асортименту продукції, яка експортується на ринок Королівства.
Важливе значення для розвитку двосторонньої торгівлі має більш активне Інвестиційне співробітництво в АПК.
“Ми вже маємо успішні приклади прямих інвестицій саудівського бізнесу в український аграрний сектор і будемо робити все необхідне, щоб кількість спільних підприємств, спрямованих на високотехнологічне виробництво і переробку сільськогосподарської продукції з метою її експорту, зростала”, – підсумувала чиновник.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас