Ощадбанк приєднався до нової послуги в рамках платіжної ініціативи SWIFT — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ощадбанк приєднався до нової послуги в рамках платіжної ініціативи SWIFT

Фінтех і Картки
1267
АТ «Ощадбанк» приєдналося до нової послуги gCOV в рамках глобальної платіжної ініціативи SWIFT gpi.
Про це повідомляє прес-служба Ощадбанку.
«18 листопада поточного року Ощадбанк приєднався до нової послуги gCOV в рамках глобальної платіжної ініціативи SWIFT gpi. У gCOV перекази відправляються за технологією з покриттям, що дає можливість уникати списання додаткових комісій банками-кореспондентами при здійсненні транскордонних розрахунків в системі SWIFT і забезпечує збереження інформації про платіж до кінцевого одержувача», – йдеться в повідомленні.
Ощадбанк підтримує зв’язки з понад 170 банками світу для здійснення міжнародних переказів методом з покриттям.
Також з 18 листопада 2018 року Ощадбанк починає працювати за новими Стандартами 2018, міжнародна платіжна система SWIFT впроваджує для подальшої підтримки сервісу SWIFT gpi серед всіх банків світу, що працюють в системі.
Відтепер при здійсненні gpi-переказу банки вказують унікальний код транзакції (UETR), який передається в незмінному вигляді протягом всього ланцюжка банків-кореспондентів і надає можливість ідентифікувати і відстежувати платіж. Отже, всі банки, що використовують SWIFT, повинні будуть забезпечувати відправки і прийом переказів з унікальним кодом транзакції. Це зробить всі gpi-перекази прозорими незалежно від того, чи працює банк-кореспондент в gpi, чи ні.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас