Ціни на нафту знову перейшли до зниження, Brent подешевшала до $66,57 за барель — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на нафту знову перейшли до зниження, Brent подешевшала до $66,57 за барель

Енергетика
197
Ціни на нафту знову перейшли до зниження після підйому за підсумками попередньої сесії, в центрі уваги ринку – зустріч країн ОПЕК+ у Відні, яку заплановано на початок грудня.
Вартість січневих ф’ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures становить $66,57 за барель, що на $0,22 (0,33%) нижче рівня закриття попередньої сесії. У понеділок ці контракти подорожчали на $0,03 (0,04%) – до $66,79 за барель.
Ф’ючерс на нафту WTI на січень на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) на цей час подешевшав на $0,09 (0,16%) – до $57,11 за барель. За підсумками торгів 19 листопада контракт подорожчав на $0,52 (0,92%) – до $57,2 за барель.
Підтримку ринку в понеділок надала інформація ЗМІ про те, що країни Євросоюзу підтримали запропоновані Францією санкції проти двох громадян Ірану, яких пов’язують з нещодавнім нападом на збори іранської опозиції в Парижі, пише MarketWatch.
“Тепер трейдери закладають в ринок можливість того, що Євросоюз, як і США, займе жорстку позицію щодо Ірану, – зазначає аналітик Price Futures Group Філ Флінн. – І, можливо, цього разу винятків не буде”.
Інвестори продовжують оцінювати вірогідність того, що країни ОПЕК+ ухвалять рішення про скорочення видобутку нафти на грудневому засіданні.
Раніше цього місяця міністр енергетики Саудівської Аравії Халід аль-Фаліх відзначив ознаки надлишку нафти на ринку і заявив, що країни ОПЕК+ будуть скорочувати видобуток в разі збереження стійкого профіциту.
Тим часом міністр енергетики РФ Олександр Новак в понеділок заявив, що виробникам нафти “потрібно подивитися, як буде розвиватися ситуація в листопаді, на початок грудня точніше уявляти собі поточну ситуацію і прогноз на зимовий період”.
ОПЕК “продовжує обговорювати скорочення видобутку нафти, щоб зупинити падіння цін, проте Росія, здається, не дуже підтримує таку ідею, що збільшує відповідальність Саудівської Аравії за будь-які координовані дії”, говорить аналітик з сировинного сектору Schneider Electric Роббі Фрейзер.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас