У президента розповіли про необхідні видатки в держбюджеті-2019 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У президента розповіли про необхідні видатки в держбюджеті-2019

Казна та Політика
325
У проекті державного бюджету на 2019 рік має бути закладено понад 2 мільярди гривень на освітній напрямок, а також додано 1 млрд гривень в оборонний бюджет країни.
Про це повідомила представник президента України в парламенті, народний депутат від фракції “Блок Петра Порошенка” Ірина Луценко.
Зокрема, 1,5 млрд гривень глава держави вимагає передбачити на сільську освітню програму, переобладнання опорних шкіл, а також підключення всіх сільських шкіл до інтернету.
“Президент наполягає на тих видатках, під якими він зможе підписати бюджет-2019 року. Це 1,5 мільярда гривень – сільська освітня програма, школи, переобладнання опорних шкіл, а також підключення всіх без винятку сільських шкіл до інтернету. Один мільярд – фонд президента на підтримку освітніх програм та молодих вчених. 200 млн гривень – на будівництво будинків для дітей з особливими потребами й на інклюзивну освіту”, – заявила Луценко.
Вона також зазначила, що 200 млн гривень повинні виділити на будівництво Дніпровського аеропорту.
“Цей аеропорт буде використовуватися як Дніпропетровською областю, так і Запорізькою областю. На цьому наполягає президент”, – додала Луценко.
Нардеп зазначила, що один мільярд гривень має бути додатково виділено Міністерству оборони України.
“Президент наполягає на тому, щоб ми в бюджеті 2019 року захистили пенсіонерів при повній індексації, захистили листонош. Ми повинні врахувати в бюджеті на 2019 рік тариф на рознесення пошти сільським пенсіонерам”, – додала вона.
Луценко підкреслила, що президент також наполягає на 100% монетизації субсидій.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас