ВС скасував рішення попередніх інстанцій у справі про неправомірність ліквідації банку "Київська Русь" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ВС скасував рішення попередніх інстанцій у справі про неправомірність ліквідації банку "Київська Русь"

Фондовий ринок
186
Верховний Суд 2 листопада підтвердив правомірність ухвалення рішення Національним банком України (НБУ) про виведення неплатоспроможного банку “Київська Русь” з ринку, повідомив Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) на веб-сайті.
Як наголошується в повідомленні, тим самим скасовано постанови Київського апеляційного адміністративного суду та Вищого адміністративного суду України від 8 червня 2017 року, якими були визнані протиправними постанови НБУ про визнання неплатоспроможним та ліквідацію банку “Київська Русь”. Сама ж справа передана на новий розгляд до шостого апеляційного адміністративного суду. Судом апеляційної інстанції повинні бути враховані всі зроблені Верховним Судом висновки.
Як наголошується в повідомленні, рішенням Верховного Суду також констатовано право НБУ ухвалювати рішення про віднесення банку до категорії неплатоспроможних у будь-який момент, але не пізніше 180 днів після віднесення банку до категорії проблемних. Це положення Закону “Про банки і банківську діяльність”, і його помилкове трактування судами використовувалося як підстава для скасування рішень НБУ і Фонду про введення процедур тимчасової адміністрації в більшості судових спорів цієї категорії.

Довідка Finance.ua

  • 19 березня 2015 року постановою НБУ №190 у зв’язку з нездатністю акціонерів банку “Київська Русь” забезпечити капіталізацію банк був віднесений до категорії неплатоспроможних.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас