АМКУ заявляє про спроби АЗС групи "Приват" затягнути розгляд справи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ заявляє про спроби АЗС групи "Приват" затягнути розгляд справи

Фондовий ринок
276
Антимонопольний комітет України (АМКУ) заявляє про спроби затягнути розгляд справи про можливе порушення низкою мереж автозаправних станцій (АЗС) групи “Приват” законодавства про захист економічної конкуренції у вигляді антиконкурентних узгоджених дій, повідомив голова комітету Юрій Терентьєв.
“Зараз є деякі спроби відповідачів блокувати процес розгляду цього питання. Так, “Укрнафтою”, яка є одним із відповідачів (у розслідуванні АМКУ – Ред.) були (подані позови до адміністративного суду, якими компанія намагається оскаржити законність дій комітету щодо збирання доказів і проведення цього розслідування. Є також позови, подані в адмінсуд й іншими суб’єктами”, – сказав він.
Як приклад він навів позов, поданий одним з відповідачів, згідно з яким суддя Адміністративного суду Києва зупинив дію подання з попередніми висновками і заборонив комітету ухвалювати рішення щодо розгляду справи по суті.
Ю. Терентьєв повідомив, що комітет планує оскаржити такі рішення. Він припустив, що подібні дії з боку учасників справи можуть бути процесуальними зловживаннями, оскільки всі питання, що охоплюються при подачі позовів до судів, пов’язані з повнотою збирання доказів.
За словами голови комітету, наступне засідання у справі призначено на 4 грудня. До цієї дати сторони можуть додатково звертатися до комітету та надавати роз’яснення.
Він також підкреслив, що 1,625 тис. автозаправних комплексів, що належать ТОВ “виробничо-торгова фірма “Авіас”, ТОВ “Торговий дім “Авіас”, ТОВ “Пром Гарант Плюс”, ТОВ “Альянс Еволюшн”, ПАТ “Укртатнафта” і 169 операторам АЗС (у тому числі ПАТ “Укрнафта” і ДП “Фірма “Укртатнафтасервіс”), щодо яких ведеться справа, в деяких регіонах мають високий ступінь концентрації.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас