У США розробили додаток для смартфону, який діагностує серцевий напад — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У США розробили додаток для смартфону, який діагностує серцевий напад

Технології&Авто
316
Додаток AliveCor в поєднанні з двома зовнішніми датчиками дозволяє швидко діагностувати один з різновидів інфаркту міокарда.
Додаток на смартфоні виявився майже настільки ж точним, як і звичайні інструменти діагностики.
Зараз система AliveCor фокусується на виявленні дуже специфічної і смертельної форми серцевого нападу, званої інфарктом міокарда ST (STEMI). Цей загрозливий для життя серцевий напад виникає, коли основна артерія повністю заблокована, і смерть може наступити, якщо допомога не надійде протягом дуже короткого періоду часу.
“Якщо у когось виникає біль у грудях, а при цьому у них ніколи не було болю в грудях раніше, вони можуть подумати, що це всього лише помилка, і вони не поїдуть у відділення невідкладної допомоги. Це небезпечно, тому що чим швидше ми відкриємо заблоковану артерію, тим краще буде для пацієнта”, – говорить провідний автор дослідження Брент Мухлестейн.
Традиційна ЕКГ, яка може ефективно ідентифікувати початок STEMI, включає в себе прикріплення 12 датчиків до пацієнта. Розташування кожного з них важливе, оскільки вони відстежують електричну активність серця в різних місцях. Нова система для смартфонів використовує тільки два виводи ЕКГ, які переміщаються по всьому тілу, тому в кінцевому підсумку вона може записувати ті самі 12 показань, що і типова ЕКГ.
Точність нової системи для смартфонів була нещодавно підтверджена на 204 пацієнтах, які страждають на гострий біль у грудях. Всі випробовувані пройшли як традиційну кардіограму, так і дослідження за допомогою двох датчиків і програми AliveCor. Дослідження показало, що невелика система була майже такою ж ефективною, як традиційна ЕКГ,
Дослідники сподіваються, що новинка допоможе зробити діагностичні дані ЕКГ не тільки більш доступними для тих, хто вважає, що вони можуть страждати від серцевого нападу, але і більш доступними для лікарів у країнах, де важко отримати доступ до апаратів ЕКГ.
Результати дослідження були представлені на науковій сесії Американської асоціації серця в 2018 році в Чикаго на початку листопада.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас