СБУ заарештувала банківський рахунок великої інвесткомпанії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

СБУ заарештувала банківський рахунок великої інвесткомпанії

Фондовий ринок
1227
Служба Безпеки України наклала арешт на банківський рахунок компанії “Універ-Капітал”.
Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook голова інвестиційної групи “Універ” Тарас Козак.
Він зазначив, що через рахунок компанії проводяться розрахунки за угодами клієнтів по купівлі/продажу цінних паперів, зокрема, погашення ОВДП.
“Чергова неадекватна дія “правоохоронної” системи нищить бізнес Інвестиційної Групи “Універ” з торгівлі цінними паперами, зокрема по залученню до бюджету коштів громадян та бізнесу”, – заявив Козак.
“Мотивація арешту – у “погонів” є підозри, що один з клієнтів компанії міг відмивати злочинні кошти. Хоча ніякого рішення по визнанню коштів злочинними немає (а таке рішення є обов’язковою умовою для звинувачення у відмиванні, правда ж, п. Генеральний прокурор Юрій Луценко?)”, – написав голова “Універу”.
“Через заарештований рахунок проводяться розрахунки угод сотень наших клієнтів – юридичних осіб. Арешт всього рахунку за суттю подібний на арешт всього кореспондентського рахунку банку при підозрі до коштів одного з клієнтів банку. Волаюча економічна безграмотність слідчих може паралізувати всю діяльність компанії!”, – стверджує Козак.
“Безпідставний тиск на нашу інвестиційну групу посилюється. Обшуки вдома у працівників, обшуки в офісі, вилучення кількох тисяч оригіналів документів, арешт рахунків компанії! І при цьому – жодних реальних звинувачень!” – заявив голова “Універу”.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас