Суд відпустив екстрадованого екс-керівника агрохолдингу "Мрія" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд відпустив екстрадованого екс-керівника агрохолдингу "Мрія"

Фондовий ринок
578
Колишнього голову ради директорів і співвласника агрохолдингу “Мрія” Миколу Гуту, якого екстрадували 5 листопада з Швейцарії, суд відпустив без застави.
Про це “Економічній правді” повідомив прес-секретар Генеральної прокуратури Андрій Лисенко.
“Вчора Шевченківський райсуд прийняв рішення відпустити під особисте зобов’язання щойно екстрадованого з Швейцарії до Українии гр. Т. (Микола Гута – Ред.)”, – повідомив він.
“Слідство буде вести Слідче управління ГУ НП м.Києва, а процесуальне керівництво – за столичною прокуратурою”, – зазначив Лисенко.
Нагадаємо, в січні 2015 року Микола Гута за запитом української сторони був оголошений Інтерполом в міжнародний розшук. Гуту підозрюють у заволодінні шахрайським шляхом грошима восьми іноземних інвестиційних фондів на загальну суму понад 100 млн доларів.
Агрохолдинг “Мрія” заснований в 1992 році Іваном і Клавдією Гут. Микола Гута приєднався до Групи “Мрія” у 2002 році. Групою компаній “Мрія” володіла компанія Mriya Agro Holding Plc, яка була зареєстрована на Кіпрі.
У свою чергу 80% кіпрської компанії володіла ще одна закордонна структура — HF Assets Management Limited, якою володіла сім’я Гут. Йдеться про Івана, Клавдію, та їхніх синів —Андрія і Миколу Гутів.
Група компаній “Мрія” потрапила в складне фінансове становище — в серпні 2014 року агрохолдинг оголосив технічний дефолт. Загальний борг компанії становив близько 1,3 мільярда доларів.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас