В Україні набув чинності новий порядок митного контролю повітряних суден — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні набув чинності новий порядок митного контролю повітряних суден

Казна та Політика
676
В Україні набув чинності новий порядок виконання митних формальностей на повітряному транспорті.
Відповідний наказ Міністерства фінансів від 3 серпня 2018 року № 671 набрав чинності 4 листопада 2018 року.
Згідно з наказом, митний контроль повітряних суден і товарів, що переміщуються ними через митний кордон України, здійснюється органом доходів і зборів у формах і обсязі, визначених за результатами застосування системи управління ризиками, в тому числі з використанням інформаційних технологій, і завершується митним оформленням.
Разом з тим органи доходів і зборів у пунктах пропуску для повітряного сполучення взаємодіють з державними органами, які здійснюють санітарно-епідеміологічний, ветеринарно-санітарний, фітосанітарний, екологічний, радіологічний контроль, контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я і благополуччя тварин, координують їх роботу в зонах митного контролю.
Документом визначено особливості митного контролю та оформлення повітряних суден, що виконують міжнародний рейс; контролю за реекспортом/реімпортом повітряних суден тощо.
Згідно з Наказом № 671, ДФС України має доопрацювати відповідні програмні модулі автоматизованої системи митного оформлення «Інспектор».
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас