Фари автомобілів Ford зможуть змінювати освітлення з урахуванням знаків і розмітки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фари автомобілів Ford зможуть змінювати освітлення з урахуванням знаків і розмітки

Технології&Авто
247
Результати опитувань говорять про те, що кожен четвертий водій в Росії некомфортно почувається під час керування автомобілем вночі. Нова технологія Ford незабаром може зробити поїздки в темний період доби менш стресовими і більш безпечними.
Йдеться про спеціальну систему, яка оптимізує роботу фар головного світла з урахуванням дорожніх знаків і розмітки. Наприклад, система розширює світловий пучок при під’їзді до кругового перехрестя, щоб водій зміг побачити велосипедистів і пішоходів, які знаходяться біля дороги.
В основі роботи комплексу лежить використання даних від фронтальної відеокамери, яка розташована в зоні внутрішньосалонного дзеркала заднього виду.
Використання камери для аналізу дорожньої ситуації забезпечує кілька переваг. Перш за все автомобіль «бачить» реальну дорожню обстановку, в той час як навігаційні карти можуть не відображати останні зміни в схемі руху через затримки оновлення.
Крім того, камера здатна зчитувати розмітку та дорожні знаки на відстані до 65 м, що дозволяє змінювати напрям світлового пучка набагато раніше, ніж в системах, що відстежують обертання рульового колеса.
В результаті система дозволяє фарам головного світла буквально слідувати за розміткою і повертати світловий пучок у бік повороту ще до того, як водій почне обертати рульове колесо.
Додамо, що фронтальна відеокамера на автомобілях Ford вже задіяна в технологіях, які допомагають водіям підтримувати безпечну дистанцію від автомобіля попереду, не виїжджати за межі своєї смуги і не звертати на з’їзд, призначений для руху транспорту у зустрічному напрямку.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас