Британія запровадить податок на пластикову упаковку з неперероблених матеріалів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Британія запровадить податок на пластикову упаковку з неперероблених матеріалів

Світ
134
Влада Сполученого Королівства збирається з 1 квітня 2022 року обкласти спеціальним податком всі види пластикової упаковки, в яких складова перероблених матеріалів буде нижчою ніж 30%.
Про це сказано в Бюджетному посланні Міністерства фінансів, опублікованому в понеділок.
Податок, який не має аналогів у міжнародній практиці, буде запроваджено з 1 квітня 2022 року. До цього часу уряд торі збирається проводити необхідні консультації з цієї теми з фахівцями та представниками ділових кіл.
При цьому наголошується, що бізнес-спільноті надано достатній час, щоб приготуватися до введення нового податку, який стане істотним доповненням до вже запланованої реформи системи відповідальності виробників пакувальної продукції.
Надходження до держбюджету від податку і в результаті заходів, передбачених цією реформою, повинні будуть збільшити державні інвестиції на вирішення проблеми виробництва неперабатываемой продукції з пластмаси і пластикового сміття.
У новому бюджетному посланні також заявлено про виділення 20 млн фунтів стерлінгів (понад 25 млн доларів США) на боротьбу із забрудненням навколишнього середовища виробами з пластмаси і на стимулювання виробництва рециркульованих матеріалів.
Одна половина цієї суми піде на проведення науково-дослідних робіт, що стосуються виготовлення пластику, а інша — на розробку інноваційних підходів до стимулювання виробництва продукції з вторсировини і пошуку шляхів скорочення накопичуваних обсягів сміття.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас