Суд заарештував з правом застави всіх фігурантів справи про незаконне привласнення коштів "Ощадбанку" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд заарештував з правом застави всіх фігурантів справи про незаконне привласнення коштів "Ощадбанку"

Фондовий ринок
355
Солом’янський районний суд Києва обрав запобіжний захід всім 10 підозрюваним у кримінальному провадженні за фактом заволодіння кредитними коштами “Ощадбанку”, зокрема, голові наглядової ради та бенефіціару ПАТ “Креатив Груп”, який є родичем народного депутата і організатором цієї незаконної схеми, повідомив керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Назар Холодницький.
“За підсумками розгляду клопотань усім підозрюваним обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з альтернативою внесення застави, в тому числі і голові наглядової ради бенефіціару ПАТ “Креатив Груп”, який є родичем народного депутата України і, за версією слідства, є одним з організатором цієї схеми”, – написав Н.Холодницький в п’ятницю на своїй сторінці у Фейсбуці.
За його словами, цьому підозрюваному суд визначив альтернативу у вигляді застави в сумі 5 млн грн.
Як повідомлялося, прокурори САП погодили повідомлення про підозри 10 осіб у кримінальному провадженні за фактом заволодіння кредитними коштами АТ “Ощадбанк”. Серед них два чинні і один колишній співробітник банку, у тому числі заступник голови правління банку, які готували документацію з видачі кредиту, а також 5 співробітників групи “Креатив”, включаючи головного бухгалтера, які підробили низку документів, договорів та безпосередньо здійснювали легалізацію коштів.
Затримано та повідомлено про підозру і син чинного народного депутата, який разом з іншими бенефіціарними власниками групи “Креатив” (на той час) придбав корпоративні права ПрАТ “Черноморгідрожелезобетон”, придбані за рахунок коштів банку. Їм інкримінуються дії за ч. 5 ст. 191 (як пособництво у вчиненні вказаного злочину), ч. 3 ст. 209, ч. 1 ст. 366 КК.
Прокурори САП внесли в суд щодо всіх підозрюваних клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі від 5 до 150 млн. грн. в залежності від ролі кожного з учасників.
Досудовим слідством встановлено, що протягом вересня 2013 – січня 2014 років бенефіціарні власники групи “Креатив”, діючи за попередньою змовою зі службовими особами низки інших товариств, заволоділи грошовими коштами, отриманими в АТ “Ощадбанк” за договором кредитної лінії в сумі $20 млн (на момент скоєння злочину – 160 млн. грн). Договір був укладений в порушення вимог кредитної політики АТ “Ощадбанк” і ніколи не був забезпечений заставою майнових прав, оскільки наявне забезпечення дозволяло видати кредит на суму не більше ніж $7 млн (або 56 млн грн.).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас