У Китаї понад 6 тис. чиновників покарано за використання "народних коштів" в особистих цілях — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Китаї понад 6 тис. чиновників покарано за використання "народних коштів" в особистих цілях

Кримінал
533
Компартія Китаю покарала 6 452 чиновника-партійця, які порушили так звані “правила з восьми пунктів” – обмеження, які регламентують правила поведінки чиновників, ухвалені у 2012 році Центральною комісією КПК з перевірки дисципліни.
Про це йдеться в опублікованій заяві контрольного відділу комісії.
За даними відомства, всього в звітний період був зафіксований 6 451 випадок за участю порушників – чиновників різного рівня. З них 1 508 пов’язані з незаконним використанням фондів соціального забезпечення, 1 225 – з даванням або прийняттям цінних подарунків і грошових коштів, 954 – з користуванням службовим транспортом в особистих цілях, 834 – з проведенням банкетів за рахунок державних коштів і 601 – з організацією пишних церемоній весілля чи похорону. Серед порушень також значаться поїздки по країні і за кордон за державний кошт, а також використання службових приміщень не за призначенням.
У заяві відомства наголошується, що порушники понесуть покарання відповідно до закону.
Згідно з офіційними даними, з початку цього року в різного ступеня порушеннях були викриті понад 60 690 чиновників. За підсумками 2017 року їх кількість перевищила 71 тис. осіб.
Однією з останніх гучних справ про корупцію була справа з наступною стратою колишнього заступника голови комітету Народної політичної консультативної ради КНР автономного району Внутрішня Монголія Чжао Ліпіна.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас