В Україну незаконно намагалися ввезти смартфонів на $700 тисяч — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україну незаконно намагалися ввезти смартфонів на $700 тисяч

Кримінал
648
Через український пункт пропуску “Ягодин” намагалися ввезти майже 3,5 тис. мобільних телефонів різних модифікацій загальною вартістю близько 700 тис. дол.
Про це повідомив прес-секретар генерального прокурора Лариси Сарган.
Ввезення телефонів здійснювалося під виглядом поштових відправлень.
“Незаконно ввезені на митну територію мобілки і транспортний засіб, що перевозить їх, вилучено. – повідомляє Л. Сарган. – Кримінальне провадження розпочато ГУ ДФС у Волинській області під процесуальним керівництвом прокуратури області (ухилення від сплати митних платежів у значних розмірах (ч. 1 ст. 212 КК України)”.
У уточнюючій інформації ДФС значиться, що мобільні телефони торгових марок XIAOMI, APPLE, MOTOROLA, SONYERICSSON перевозив вантажний фургон з товаром, задекларованим як дитячі іграшки, тканини, декоративні вази, білизна, посуд і т. п., який в’їжджав “червоним коридором” з Польщі.
У товаросупровідних документах країною-відправником значився Китай, а вартість товару оцінена в 83160 дол. США. “Однак під час повного митного огляду у фургоні виявили три дерев’яні піддони, загорнуті у поліетиленову плівку та металеву сітку. У них знаходилися 166 картонних коробок з вмістом, що відрізняється від задекларованого…”
Виявити невідповідність між описом вантажу і його реальним наповненням допомогла система сканування.
Згідно з документами, вантаж позначався як 3465 посилок в 166 ящиках на трьох піддонах. При цьому товар навіть не був розбитий на “формальні” посилки, а митниця спочатку “без проблем дала цьому бусу зелене світло, але у справу втрутилися таємні сили, і бус був відправлений на поглиблений огляд”.
Товар був вилучений на склад митниці до остаточного рішення суду у цій справі.
За дії, спрямовані на приховування від митного контролю товару шляхом надання документів, що містять неправдиві відомості про нього, загрожує відповідальність у вигляді штрафу в розмірі 100% вартості предметів правопорушення і конфіскація самого товару.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас