Сбербанк РФ шукатиме нового покупця української "дочки" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сбербанк РФ шукатиме нового покупця української "дочки"

Фондовий ринок
236
Сбербанк РФ шукатиме нового покупця для свого українського дочірнього банку, оскільки білоруський Паритетбанк не влаштував Національний банк України (НБУ), повідомив перший заступник голови правління Сбербанку Лев Хасіс журналістам в кулуарах форуму “Finopolis 2018” в Сочі.
У вересні НБУ знову відмовився схвалити заявку Паритетбанку про придбання Сбербанку (Україна).
“Думаю, нам доведеться нового покупця шукати, тому що НБУ дуже чітко сказав, що покупець з Білорусії для них є небажаним”, – зазначив Л.Хасіс. Він уточнив, що український регулятор пояснив причини свого рішення.
“Вони відмовили в зв’язку з тим, що вважають білоруського покупця недостатньо “репутабельним” для того, щоб схвалити цю угоду”, – сказав перший заступник голови правління Сбербанку.
Топ-менеджер підкреслив, що український банк “продовжує працювати на території України, продовжує дотримуватися всіх нормативів”.
“Ви знаєте, що зараз там є судовий процес з одним з українських олігархів і російськими банками, де він намагається в нашому випадку задовольнити свої інтереси за рахунок нашого майна. Ми з цим, звісно, не згодні”, – сказав Л.Хасіс.
За його словами, акціонери Сбербанку, серед яких 37% – американські і європейські інвестори, “ніколи не погодяться з тим, що вони відповідають якимось чином за тими кейсами, які цей олігарх пред’являє”.
У вересні Апеляційний суд Києва наклав арешт на акції українських “дочок” російських банків за участю держави: ВТБ, Промінвестбанку та Сбербанку (всі – Київ) за позовом Приватбанку, який контролюється Ігорем Коломойським.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас