Госпсуд Києва порушив справу про банкрутство "Автокразу" за позовом Ощадбанку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Госпсуд Києва порушив справу про банкрутство "Автокразу" за позовом Ощадбанку

Фондовий ринок
379
Господарський суд Києва відкрив провадження у справі про банкрутство ПрАТ “АвтоКрАЗ” (Кременчук Полтавської обл.), визнавши грошові вимоги ПАТ “Ощадбанк” у розмірі 555,688 млн грн, і запровадив процедуру розпорядженням майном боржника.
Згідно з ухвалою суду від 24 вересня 2018 року, оприлюдненою в держреєстрі судових рішень у четвер, запроваджено процедуру мораторію на вимоги кредиторів.
Призначений розпорядником майна “Автокразу” арбітражний керуючий Вадим Кізленко до 13 листопада зобов’язаний надати суду відомості про результати розгляду вимог кредиторів, в тому числі, витяги з держреєстрів заборон щодо майна боржника. Також до цієї дати повинен бути складений реєстр кредиторів.
Суд зобов’язав розпорядника майна до 24 листопада провести інвентаризацію майна. Попереднє засідання суду призначено на 3 грудня 2018 року.
Як повідомили в “Автокразі”, підприємство вважає таке рішення суду передчасним і ухваленим без належного з’ясування всіх обставин справи.
Вона підкреслила, що у зв’язку з цим адвокати “АвтоКрАЗу” впевнені в незаконності винесення такого рішення господарським судом.
“Апеляційна скарга на рішення суду першої інстанції, в якій буде викладено вичерпний перелік аргументів про порушення матеріального і процесуального права, буде подана в новостворений і незаангажований Північний апеляційний господарський суд у встановлені законом строки”, – зазначила вона.
При цьому Д. Стеганцева нагадала, що “АвтоКрАЗ” не вперше перебуває в подібній ситуації. Зокрема, рік тому Харківський апеляційний госпсуд визнав незаконними дії державної виконавчої служби та держпідприємства СЕТАМ, що незаконно виставили на продаж гуртожитки автозаводчан в рамках стягнення заборгованості на підставі судових рішень.
Аналогічна ситуація була з ДК “КрАЗ”, будівлею автозаводської поліклініки та іншими об’єктами, що належать “АвтоКрАЗу”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас