"Надра України" купують компанію, що належить Італійському нафтогазовому концерну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Надра України" купують компанію, що належить Італійському нафтогазовому концерну

Фондовий ринок
346
Національна акціонерна компанія “Надра України” має намір купити понад 50% акцій компанії “Західгазінвест” (Львів).
Про це йдеться в інформації про порядок денний запланованого на 10 жовтня засідання Антимонопольного комітету.
Зокрема, на засіданні 10 жовтня АМКУ розгляне заяви про надання дозволу НАК “Надра України” на придбання частки в статутному капіталі ТОВ “Західгазінвест”, що забезпечує перевищення 50% голосів у вищому органі управління товариства.
Також АМКУ розгляне заяву про надання дозволу ТОВ “Західгазінвест” на придбання частки в статутному капіталі СП “Коломийська нафтогазова компанія “Дельта”, що забезпечує перевищення 50 відсотків голосів у вищому органі управління підприємства.
50,01% “Західгазінвесту” володіє нафтогазовий концерн ENI (Італія) через дочірню компанію ЕНІ Юкрейн Холдінгз Б.В, 34,99% – НАК “Надра України”, 15% – Кадоган Юкрейн Холдінгз лімітед (входить в Cadogan Petroleum plc (Велика Британія)).
Згідно з даними ДНВП “Геоінформ України”, компанія “Західгазінвест” має 5 спецдозволів на видобуток газу (Дебеславецьке родовище і Курінна, Яковлівська, Філімонівська, Сандугіївська площі).
Власником спільного українсько-канадського підприємства “Коломийська нафтогазова компанія “Дельта” (Коломия, Івано-Франківська область) є Cadogan Petroleum.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас