Двоє екс-керівників Tesco постали перед судом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Двоє екс-керівників Tesco постали перед судом

Фондовий ринок
411
Двоє колишніх топ-менеджерів британського рітейлера Tesco постали перед судом за звинуваченнями у зловживанні службовими повноваженнями, шахрайстві та фальсифікації бухгалтерської звітності з метою завищення прибутку компанії.
Про це повідомляє The Guardian.
Обвинувачені – Кріс Буш, який раніше працював в Tesco керуючим директором, і Джон Скаулер, колишній комерційний директор із сегменту продовольчі товари.
В результаті їхніх дій в 2014 році в звітності Tesco утворилася дірка в розмірі 250 млн фунтів стерлінгів ($300 млн). У вересні того ж року компанія була змушена скоригувати дані про прибуток, і публікація фінансового звіту з виправленнями розбурхала ринок акцій і лондонський Сіті. Тоді Tesco втратила близько 2 млрд фунтів капіталізації.
За даними слідства, К. Буш і Дж.Скаулер чинили тиск на підлеглих, вимагаючи відображення в звітності прибутку, який ще не було отримано, із порушенням правил і принципів бухобліку.
Як стверджує сторона звинувачення, топ-менеджерам було відомо, що їхні дії призведуть до завищення прибутку Tesco і вартості її акцій. В результаті “реальні люди втратили реальні гроші”, – заявила прокурор Саша Васс, маючи на увазі акціонерів Tesco.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас