Пара євро/долар стабільна у вівторок, єна дорожчає четверту сесію поспіль — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пара євро/долар стабільна у вівторок, єна дорожчає четверту сесію поспіль

Валюта
168
Курс євро до долара США стабільний у вівторок після падіння напередодні через посилення напруженості навколо бюджету Італії.
Єна дорожчає до долара четверту сесію поспіль у зв’язку зі збереженням високого попиту на активи “тихої гавані” на тлі торгових протиріч між США і Китаєм, що посилюються.
Пара євро/долар торгується на рівні $1,1489 в порівнянні з $1,1492 на закриття попередньої сесії. У понеділок євро подешевшав на 0,3% по відношенню до американської валюти.
Індекс ICE, що оцінює динаміку долара до шести основних світових валют, втрачає менш ніж 0,1%.
Курс єни у вівторок додає 0,1% як до долара, так і до євро. Пара долар/єна торгується на рівні 113,13 єни, євро/єна – на рівні 129,97 єни.
Держсекретар США Майкл Помпео напередодні заявив про “фундаментальні розбіжності” з міністром закордонних справ Китаю, з яким він зустрічався в Пекіні.
Раніше міністр закордонних справ КНР Ван І звинуватив США в ескалації торгової суперечки з Китаєм, а також у втручанні у внутрішні справи країни, зазначивши, що це підірвало взаємну довіру між Пекіном і Вашингтоном.
Зниження Міжнародним валютним фондом (МВФ) прогнозу зростання світового ВВП вперше з 2016 року також сприяє зростанню попиту на валюти “тихої гавані” у вівторок.
Прогноз глобального економічного підйому в 2018-2019 рр. був знижений фондом до 3,7% на рік з 3,9%.
“Зростання попиту на найбільш надійні валюти знову штовхає вгору курс єни після істотного відтоку коштів з Японії в попередні тижні на тлі зростання прибутковості US Treasuries”, – цитує агентство Bloomberg аналітика Westpac Banking Corp. у Сіднеї Шона Келлоу.
Курс юаня до долара США піднявся у вівторок до 6,9140 юаня/$1 проти 6,9307 юаня/$1 на закриття попередньої сесії.
У минулі вихідні Китай оголосив про майбутнє скорочення нормативів обов’язкових резервних вимог (RRR) для деяких банків на 1 процентний пункт. Зміни набудуть чинності з 15 жовтня.
Експерти не виключають, що посилення торговельних протиріч між Китаєм і США може призвести до ослаблення юаня до рівня в 7 юанів/$1.
Протиріччя між Пекіном і Вашингтоном йдуть далі питань торгівлі та інтелектуальної власності, відзначає аналітик Aberdeen Standard Investors Ендрю Мілліган.
“Більш імовірно, що курс впаде до 7 юанів за $1, ніж ні”, – вважає експерт.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас