У Каліфорнії прийняли новий закон: в радах директорів компаній неодмінно мають бути жінки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Каліфорнії прийняли новий закон: в радах директорів компаній неодмінно мають бути жінки

Світ
543
Компанії, у яких жінок у радах поки немає, мусять призначити їх до кінця 2019 року, інакше їм загрожує штраф. Також компанії, борди яких налічують п’ять директорів, мають найняти до своїх рад двох жінок до 2021, а компанії з 6 і більше директорами – як мінімум трьох жінок.
В історії Сполучених Штатів це перший подібний писаний закон, хоча схожі вимоги давно існують в країнах Європейського Союзу (наприклад, в Норвегії 40% борду великих компаній повинні представляти жінки). Разом з тим, в штаті Пенсільванія ще в 2017 році випустили резолюцію, якою закликали як публічні, так і приватні компанії мати до 2020 року як мінімум 30% жінок в своїх правліннях.
У радах більшості американських компаній з топ-500 присутня як мінімум одна жінка, але лише в 25% компаній є дві або більше жінок. Разом з тим, за словами каліфорнійського сенатора Ханни-Бет Джексон, “в чверті публічних компаній штату взагалі немає жодної жінки-представника борду, незважаючи на величезну кількість досліджень, які показують, що компанії з жінками в радах директорів продуктивніші й прибутковіші”.
“Оскільки жінки становлять більше половини населення і приймають понад 70% купівельних рішень, їхня думка обов’язкова для обговорення і прийняття рішень для корпоративної культури, діяльності та прибутковості”, – підкреслила вона.
За матеріалами:
ain.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас