Президент Сербії підтримав російський газопровід в обхід України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Президент Сербії підтримав російський газопровід в обхід України

Енергетика
1413
Сербія вважає за необхідне мати додатковий газовий потік із Росії. Про це заявив сербський президент Олександр Вучич після зустрічі з президентом Росії Володимиром Путіним в Москві, повідомляють сербські ЗМІ.
На думку Вучича, додатковий газопровід знадобиться через зростання споживання газу в Сербії і “в разі проблем” з транзитом через Україну.
“Ми б забезпечили надходження газу через Болгарію з “Турецького потоку”, – заявив Вучич.
Нагадаємо, “Турецький потік” – це проект газопроводу з Росії в Туреччину через Чорне море і далі до кордону Туреччини з суміжними країнами. Перша нитка газопроводу призначена для турецького ринку, друга – для країн Південної та Південно-Східної Європи. Потужність кожної нитки – 15,75 млрд куб. м газу на рік.
У РФ раніше заявили, що будівництво “Турецького потоку” на російській території завершено. Укладання труб увійшло в економічну зону Туреччини. Планується, що будівництво першої нитки “Турецького потоку” в цілому закінчиться вже в березні 2018 року, а другої – в 2019 році.
“Турецький потік” коштуватиме Кремлю 11,5 млрд євро.
За даними “Нафтогазу”, запуск газопроводу “Турецький потік” позбавить Україну 0,5 млрд доларів щорічних доходів від транзиту газу.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас