Супрун: Підписано меморандум з поліцією для захисту працівників "швидкої" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Супрун: Підписано меморандум з поліцією для захисту працівників "швидкої"

Світ
229
Для посилення захисту працівників швидкої допомоги Міністерство охорони здоров’я України підписало Меморандум про співпрацю з Національною поліцією України.
Про це повідомила в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун на своїй сторінці в Facebook.
«Бригади екстреної допомоги щодня працюють в дуже напружених умовах. І не тільки тому, що швидка постійно бореться за життя пацієнта. Нерідко медики і самі стають пацієнтами, бо піддаються нападам з боку людей, яким хочуть допомогти. Медпрацівники поки майже беззахисні перед агресивною поведінкою, з якою стикаються під час виконання службових обов’язків. А поліція часом не надто охоче виїжджає на такі виклики. До того ж такі напади часто не фіксуються у статистиці, а конфлікти і загрози не беруться до уваги. Протягом 2013-2017 років в Україні було зареєстровано 543 злочини, вчинені проти життя і здоров’я медичних працівників при виконанні ними службових обов’язків, троє з яких померли. За 2017 рік тільки зафіксованих випадків нападу на медичних працівників було 152. Проте, як свідчить практика, в разі заподіяння легких тілесних ушкоджень медичний працівник не звертається до правоохоронних органів, пояснюючи це відсутністю часу, коштів на отримання належної правової допомоги для захисту своїх прав і т.п.», – написала вона.
За словами Супрун, Меморандум з Нацполіцією підписаний, щоб почати спільно налагоджувати якісну співпрацю і знайти дієві способи, аби захистити медичних працівників.
«Для поліції має бути пріоритетом захист своїх колег з бригад швидкої допомоги», – підкреслила вона.
За словами Супрун, в рамках цього Меморандуму будуть опрацьовані питання про можливість: супроводу медичного працівника, за його зверненням представниками Національної поліції України; внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо запровадження адміністративної відповідальності; розгляду питання про встановлення кримінальної відповідальності фізичних осіб за протиправні дії, а саме: загрози, заподіяння тілесних ушкоджень різного ступеня тяжкості, посягання на життя, захоплення в заручники медичних працівників при наданні медичної допомоги.
В.о. міністра також повідомила, що в понеділок відбудеться перша робоча зустріч фахівців обох відомств, на якій почнеться обговорення щодо втілення першочергових заходів.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас