Владислав Кравець: "Обсяг грошових переказів в Україну перевищує 5 млрд дол. у квартал" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Владислав Кравець: "Обсяг грошових переказів в Україну перевищує 5 млрд дол. у квартал"

Особисті фінанси
71
Обсяг грошових переказів в Україну перевищує 5 млрд дол. у квартал. Про це повідомив Голова Правління «РВС банк» Владислав Кравець під час Першого українського валютного форуму, який відбувся 26 вересня.
«За даними Азіатського банку розвитку, близько 80% переказів здійснюються шляхом фізичного провезення грошей через кордони самими мігрантами, їхніми друзями, родичами або іншими особами для передачі сім’ям клієнтів.
Решта 20% переказів відправляються через банки, офіційні системи переказів і поштові канали переказу грошей. Тому ми вважаємо, що обсяг грошових переказів в Україну перевищує 5 млрд дол. В квартал.
Це гроші, які безпосередньо йдуть домогосподарствам, а не уряду, а використовуються на споживання і накопичення “, – розповів Владислав Кравець.
За його оцінкою, необхідно підвищити якість статистики перекладів, спростити процедуру ідентифікації клієнта для малих сум переказів, підвищувати довіру до офіційних провайдерам послуг, стимулювати безготівкове грошовий обіг, а також заохочувати легальну трудову міграцію.
За даними НБУ, обсяг грошових переказів в Україну від трудових мігрантів в січні-липні 2018 року склав 6,35 млрд дол., А за підсумками 2018 року може скласти 11,6 млрд.дол. У 2017 році трудові мігранти перевели в Україну 9,3 млрд дол., а в 2019 році ця сума може вирости до 12,2 млрд.дол.
За матеріалами:
РВС Банк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас