Bloomberg: статки Ахметова знову почали збільшуватися — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Bloomberg: статки Ахметова знову почали збільшуватися

Особисті фінанси
663
Індекс мільярдерів видання зафіксував, що після трьох років скорочення багатства український олігарх почав отримувати мільярди доларів.
Рінат Ахметов впродовж останніх років мав справу з революцією, війною і втратою деяких активів. У 2013 році його статки досягли найвищого рівня.
Однак, після революції, початку війни Росії проти України і анексії Криму він втрачав гроші. Втім, як пише Bloomberg, 52-річний найбагатший громадянин України почав шлях до відновлення. І згідно з Bloomberg Billionaires Index, його статки тепер становлять 5,9 мільярда доларів.
Ахметов володіє найбільшим індустріальним конгломератом в країні System Capital Management, найціннішими активами його лишаються металургійна компанія «Метінвест» і енергетична «ДТЕК». Обидві компанії мають заводи в Луганську і Донецьку, які опинилися в руках проросійських сил з 2014 року.
Ахметов, який був ярим прихильником президента-втікача Віктора Януковича, був змушений переїхати з Донецька в Київ. А його багатство, яке станом на січень 2013 року становило 22,4 мільярди доларів, почало серйозно скорочуватися. На початку 2017 року активи «ДТЕК» і «Метінвест» в Луганську і Донецьку були «націоналізовані» проросійськими бойовиками. Однак, металургійна компанія показала кращі фінансові результати в першій половині 2018 року у порівнянні з аналогічним періодом попереднього року.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас