У Мінагрополітики відзвітували про збільшення обсягів експорту на ринки країн ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Мінагрополітики відзвітували про збільшення обсягів експорту на ринки країн ЄС

Аграрний ринок
139
Українські експортери, станом на 21 вересня, використали обсяги тарифних квот на 100% для безмитного експорту на ринки Європейського союзу (ЄС) на низку українських товарів.
Про це заявила заступник міністра аграрної політики і продовольства України з питань євроінтеграції Ольга Трофімцева, йдеться в повідомленні прес-служби відомства.
За її словами, найкращим підтвердженням того, що угода про ЗВТ між Україною і ЄС працює, є постійне збільшення обсягів вітчизняного аграрного і харчового експорту на ринки країн ЄС.
“Уже традиційно українські експортери на 100% заповнили тарифні квоти на український мед, солод і клейковину, оброблені томати, виноградний і яблучний сік, пшеницю, кукурудзу, вершкове масло”, – розповіла Трофімцева.
За її словами, також використані додаткові торгові преференції, які були отримані в 2017 році, на кукурудзу, пшеницю м’яку, мед і оброблені томати.
“Понад 85% використано обсяги тарифних квот на український крохмаль і на 99,4% на оброблений крохмаль, м’ясо птиці – на 75%, яйця і альбуміни – 53,7%, часник – 61,2%”, – додала вона.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас