Болгарія вкладе в модернізацію залізничної інфраструктури близько 1 мільярда євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Болгарія вкладе в модернізацію залізничної інфраструктури близько 1 мільярда євро

Світ
170
У Болгарії подорожі швидкісниим пасажирськими поїздами стануть можливими в найближчі чотири роки.
Про це заявив генеральний директор Національної компанії “Залізнична інфраструктура” Красимир Папукчійскі.
“У найближчі роки за європейськими проектами в модернізацію залізничної інфраструктури Болгарії буде вкладено близько 2 млрд. левів (близько мільярда євро). Одним з перших проектів, які будуть реалізовані, стане модернізація вокзалу в Софії, в тому числі під’їздних шляхів, і створення сучасних систем управління залізничним рухом, які дозволять працювати за кількома напрямками в повністю автоматизованому режимі”, – повідомив фахівець.
Передбачається, що після модернізації залізничної інфраструктури країни поїзди на ключових напрямках – до чорноморських курортів, до сербськоог та турецького кордонів зможуть рухатися зі швидкістю 160 км/год. І з Софії в Бургас можна буде дістатися поїздом за три з половиною години, так само, як і по автомагістралі.
В даний час болгарська залізниця – збиткове підприємство, пасажири скаржаться на постійні запізнення поїздів, холод в вагонах і відсутність елементарних зручностей. Регулярними стали інциденти зі старими локомотивами, в яких під час руху виникають пожежі.
Виникли проблеми і з відносно новими електричними і дизельними поїздами, придбаними у компанії Siemens. Повідомляється, що вони потребують планового капітального ремонту, ще в кінці минулого року подолавши критичну контрольну позначку в 1,2 млн. кілометрів пробігу.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас