Долар слабо знижується до євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Долар слабо знижується до євро

Валюта
643
Долар США в ході торгів у понеділок слабо дешевшає в парі з євро, при цьому більшість азіатських валют знижуються через новий виток торгової напруженості.
Обсяг торгів менший від звичайного, оскільки біржі Японії і низки інших азіатських країн закриті у зв’язку з державними святами.
Євро до 9:09 коштував $1,1735 в порівнянні з $1,1749 на закриття торгів у Нью-Йорку минулої п’ятниці. За підсумками минулого тижня євро додав 1,1% в цій парі.
Курс долара до японської нацвалюти стабільний – 112,60 єни, євро знизився до 132,12 з 132,28 єни.
У понеділок набули чинності 10-процентні мита США на китайські товари вартістю $200 млрд на рік. Китай ввів аналогічні відповідні мита на товари американського експорту обсягом $60 млрд на рік.
При цьому Пекін відмовився від наміченого на цей тиждень п’ятого раунду торгових переговорів з США, повідомляє The Wall Street Journal з посиланням на свої джерела. Візит в столицю США віце-прем’єра КНР Лю Хе, запланований на цей тиждень, скасовано, скасовано і візит китайської делегації середнього рівня, яка планувала відвідати Вашингтон ще до приїзду делегації на чолі з віце-прем’єром.
Пекін в понеділок повторив заяви про те, що не буде вести будь-яких торгових переговорів під тиском. Китай не збирається жертвувати своїм розвитком заради переговорів, передає агентство “Сіньхуа”. Двері для переговорів про торгівлю завжди відкриті, але вони повинні вестися в обстановці взаємної поваги, підкреслила китайська сторона.
Юань опустився в парі з доларом на 0,3% на торгах в Гонконзі, тоді як австралійський долар, який вважається особливо чутливим до змін китайсько-американських відносин, подешевшав на 0,4%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас