Долар дешевшає в середу до євро та єни, курс юаня зростає — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Долар дешевшає в середу до євро та єни, курс юаня зростає

Валюта
243
Долар США дешевшає відносно євро, єни і фунта стерлінгів в ході торгів в середу.
Індекс ICE, що відстежує динаміку долара відносно шести основних світових валют, втрачає 0,1% в ході торгів.
Пара євро/долар торгується на рівні $1,1683 у порівнянні з $1,1667 на закриття попередньої сесії, пара фунт стерлінгів/долар – на рівні $1,3157 проти $1,3148 напередодні.
Курс американської валюти до єни опустився до 112,30 єни в порівнянні з 112,36 єни на закриття попередньої сесії.
Торговельна суперечка США з Китаєм тиснула на долар протягом більшої частини сесії у вівторок, однак до закриття ринку американська валюта зміцнилася на 0,1% відносно євро на тлі зростання доходностей US Treasuries.
Прибутковість десятирічних облігацій американського Мінфіну підскочила 18 вересня до 3,048% річних, максимуму з 22 травня. Курс долара і прибутковості US Treasuries традиційно рухаються в тандемі, оскільки останні відображають очікування ринку щодо базової процентної ставки в США і зазвичай піднімаються на тлі зростання таких очікувань.
У середу увага ринку знову зміщується на торговельну суперечку. Як повідомлялося, в ніч на вівторок президент США Дональд Трамп оголосив про введення нових мит на імпортовані в країну китайські товари вартістю $200 млрд на рік. Ввізні мита набирають чинності з 24 вересня на рівні 10%, але в 2019 році вони можуть бути підвищені до 25%, якщо Пекін не піде на поступки Вашингтону.
Китайський Мінфін, в свою чергу, повідомив, що введе відповідні мита на товари американського експорту обсягом $60 млрд в рік також з 24 вересня.
“Підвищення мит вже зачіпає настільки істотний обсяг експорту, що це обов’язково почне позначатися на споживчих цінах в США”, – цитує Market Watch аналітика RBC Capital Markets Ельзу Лігнос.
Раніше відкат долара “збігався зі зростанням побоювань щодо того, якою мірою війна тарифів між США і Китаєм сповільнить продуктивність в американській економіці і зростання ВВП”, – говорить старший валютний стратег Rabobank Джейн Фолі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас