Долар та єна дешевшають на тлі торговельних суперечок США і Китаю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Долар та єна дешевшають на тлі торговельних суперечок США і Китаю

Валюта
242
Долар США і японська єна дешевшають у вівторок відносно більшості валют розвинених і країн, що розвиваються, на тлі невирішених торговельних розбіжностей.
Євро на 9:22 коштував $1,1714 в порівнянні з $1,1683 на закриття торгів у Нью-Йорку в понеділок.
Курс долара до японської нацвалюти піднявся на 0,3% – до 112,19 єни з 111,85 напередодні, євро подорожчав на 0,6%, до 131,41 єни.
У ніч на вівторок президент США Дональд Трамп доручив торговому представнику Роберту Лайтхайзеру ввести нові мита на імпортовані в країну китайські товари вартістю $200 млрд на рік. Ввізні мита набирають чинності з 24 вересня на рівні 10%, але в 2019 році можуть бути підвищені до 25%, якщо Пекін не піде на поступки Вашингтону.
Міністр торгівлі Китаю Чжун Шань заявив, що в торговельній війні не може бути переможців, і співпраця між КНР і США є єдино правильним рішенням торговельних суперечок. “Односторонній підхід і протекціонізм США впливають на інтереси як США, так і Китаю”, – сказав він.
В ході бесіди з представниками іноземних компаній міністр також пообіцяв, що Китай продовжить відкривати економіку і вдосконалювати умови ведення бізнесу.
Цього тижня трейдери чекають засідання Банку Японії, яке завершиться 19 вересня. За оцінками аналітиків, Банк Японії збереже незмінними параметри кредитно-грошової політики і, ймовірно, не стане міняти їх перш, ніж зможе оцінити наслідки чергового підвищення податку на споживання.
Австралійський долар дорожчає відносно більшості валют, в тому числі на 0,4% до долара США і на 0,8% до єни.
Резервний банк Австралії підсумками вересневого засідання зберіг ключову процентну ставку на рекордно низькому рівні 1,5% через слабку інфляцію і повільне зростання середньої заробітної плати в країні. Ставка залишається на цьому рівні вже більше двох років. Зовнішньоторговельна політика США продовжує служити джерелом невизначеності, оголосив у вівторок австралійський ЦБ.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас