На Велику Британію чекають істотні витрати в разі Brexit без угоди з ЄС - МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На Велику Британію чекають істотні витрати в разі Brexit без угоди з ЄС - МВФ

Світ
156
Вихід Великої Британії з Євросоюзу без угоди між двома сторонами спричинить істотні витрати для британської економіки і меншою мірою для країн ЄС, особливо якщо це відбудеться в хаотичній манері, вважають експерти Міжнародного валютного фонду (МВФ).
“Незважаючи на те, що Brexit в будь-якому випадку потребуватиме витрат від британської економіки, враховуючи втрату нею доступу до єдиного європейського ринку, угоду, що мінімізує наслідки введення нових мит та інших бар’єрів, найкраще захистить економічне зростання і доходи громадян Великобританії і ЄС”, – йдеться в щорічному огляді з британської економіки, підготовленому місією МВФ.
“З часом нові торгівельні угоди з країнами поза межами ЄС можуть дещо компенсувати втрати Великобританії. Проте малоймовірно, що ці угоди забезпечать достатні вигоди, щоб нівелювати витрати, пов’язані з виходом з ЄС”, – відзначається в огляді.
“Більш безладний вихід з ЄС може призвести до значно більш несприятливого результату, особливо якщо це відбудеться без перехідного періоду, – відзначають в МВФ. – І навпаки, угода, що передбачає меншу кількість торгових бар’єрів, ніж очікується зараз, підтримає ділову і споживчу довіру, що сприятиме прискоренню зростання”.
Перехідний період, щодо якого сторони вже досягли принципової угоди, виключно важливий для Великобританії, оскільки він забезпечить необхідний додатковий час для створення нових відносин між Лондоном і Брюсселем, говориться в огляді.
“Величезний масштаб роботи, що залишилася, та обмежений час до моменту виходу Великобританії з ЄС показують, що підготовка може виявитися незавершеною до моменту Brexit, якщо не буде зроблено ще більш рішучих зусиль для цього”, – відзначають в МВФ.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас